StiriSTIRI AMMA

Virusul gripal, mai periculos pentru ieșeni decât coronavirus! Opt pacienți au decedat fără a apuca să-și ia rămas bun de la familii

Panică irațională pentru coronavirus în timp ce ieșenii mor pe capete din cauza gripei. Alte mii de pacienți au fost diagnosticați cu pneumonie și viroze respiratorii. Medicii ieșeni susțin că atenția este poziționată greșit

Noul coronavirus nu a provocat niciun deces în România până în acest moment. Cu toate acestea, ieșenii golesc rafturile supermarketurilor pentru a se asigura că vor avea provizii în cazul în care virusul se va extinde. Pe fondul acestei situații, la Iași, opt persoane au decedat din cauza virusului gripal, fără a avea șansa de a-și lua rămas bun de la familii. Au crezut că se confruntă cu o simplă răceală, dar diagnosticul a fost fatal.

Conform datelor oferite de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, de la începutul sezonului și până în prezent, în județul Iași s-au înregistrat opt decese cauzate de virusul gripal. Ultimele două s-au înregistrat în exact aceeași zi, și anume pe 23 februarie. Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 de ani și una de 64 de ani. Ambele erau nevaccinate și au fost diagnosticate cu virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09. La Iași, numărul celor diagnosticați cu gripă se apropie de 300, iar medicii le recomandă să stea izolați la domiciliu.

Mai sunt doar câteva vaccinuri disponibile

Conform datelor oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Iași, în ultima săptămână s-au înregistrat 10.285 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care 274 de pacienți au fost internați. În ceea ce privește pneumoniile, au fost raportate 2.042 de cazuri și 159 de pacienți au a avut nevoie de internare. În total, pentru jdețul Iași s-au repartizat 93.920 de doze de vaccin și, din luna octombrie și până în prezent, 93.495 de persoane din județul Iași s-au vaccinat. În funcție de categoriile de persoane cu risc, DSP a decis distribuirea. Astfel, s-au vaccinat 36.244 de persoane cu boli cronice, 46.909 persoane peste 65 de ani, 8.216 medici și alte categorii de personal, 1.770 copii și bătrâni instituționalizați, 131 de gravide și 225 de copii.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close