SportSTIRI AMMA

Coronavirus anulează meciuri de la Turneul celor 6 Națiuni. Euro 2020, Turul Italiei sau Jocurile Olimpice, în pericol

Coronavirus, epidemia din ultima vreme care a cuprins toată planeta, poate avea consecințe uriașe și pe planul marilor competiții sportive. Potrivit publicației britanice The Guardian, dacă epidemia se extinde, e luată în calcul și posibilitatea anulării unor competiții uriașe, precum Turneul celor 6 Națiuni (rugby), Turul Italiei (ciclism), sau Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Deja au fost luate măsuri în acest sens. Astfel, au fost amânate meciurile de rugby Irlanda – Italia, de la Turneul celor 6 Națiuni, masculin și feminin, programate inițial pe 7 și 8 martie. Decizia a fost luată la recomandările primite de la ministrul sănătății din Irlanda și serviciul public național de urgențe în sănătate.
În aceste condiții, există posibilitatea ca Turneul celor 6 Națiuni să se termine pentru prima dată după 1972. Meciul Italia – Anglia, programat pe 14 martie, s-ar putea disputa cu porțile închise, iar forul mondial a cerut sfatul guvernului italian, în acest sens.

Turul Italiei și Formula 1, în pericol, din cauza Coronavirus

Și ciclismul ar putea avea de suferit. Astfel, nu este încă sigur dacă Turul Italiei se va mai disputa. Întrecerea e programată să înceapă pe 9 mai, la Budapesta, și se încheie pe 31 mai, la Milano, însă traseul străbate chiar cele mai afectate zone ale Europei.

Afectată ar putea fi și Formula 1. Cea mai mare competiție auto a planetei ar putea să nu-și mai dispute primele trei etape: Australia, Bahrain și Vietnam. Ar putea urma și a patra etapă, care e programată chiar în China, acolo unde este epicentrul epidemiei.
Ferrari și-a suspendat deja deplasările care nu sunt urgente, dar a restricționat și accesul în fabrica de la Maranello, care se află la 140 de kilometri distanță de Codogno, una dintre zonele afectate din Italia.

Euro 2020 și Jocurile Olimpice de la Tokyo pot suferi din cauza Coronavirusului

Fotbalul poate fi pus și el „pe pauză”. Și nu e vorba de orice competiție, ci chiar de Euro 2020. Șapte meciuri sunt programate să aibă loc pe Wembley și patru pe Hampden Park. În plus, mai sunt 10 orașe gazdă răspândite pe tot cuprinsul Europei, printre care și Bucureștiul.

Îngrijorare există și în ceea ce privește Jocurile Olimpice, programate în această vară, la Tokyo. Asta după ce noi cazuri de infecție au fost confirmate în Japonia, ceea ce a dus la anularea partidelor de fotbal din campionatul intern. În orice caz, oficialii care se ocupă de competiție susțin că un anunț decisiv poate fi luat până în luna mai

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close