StiriSTIRI AMMA

Copiii și tinerii maltratați în familii au ajuns la psiholog! Poveștile acestora au oripilat auditoriul! – FOTO

Tinerii beneficiari ai Centrului de Servicii Integrate pentru Victimele Violenței în Familie, ajutați și îndrumați de psiholog, au învățat tehnici și modalități de a evita violența. Aceștia au povestit coordonatorilor situațiile dificile cu care s-au confruntat, iar coordonatorii activității au rămas oripilați. Direcția de Asistență Socială (DAS) Iași și-a propus ca prin această activitate să ajute tinerii să-și întărească cât mai mult competențele sociale și emoționale pentru a ști cum să acționeze și să reacționeze în cazul confictelor.

„În fiecare zi, în întrega lume se estimează 227 de copii și tineri cu vârstele cuprinse între 0 și 19 ani care mor ca rezultat al violenței interpersonale. Totodată, mai mulți copii sunt spitalizați cu diverse traumatisme în urma agresiunilor fizice. Factorii derterminanți sunt competențele sociale mediocre, impulsivitatea, neglijarea îndatoririlor școlare și sărăcia”, spun reprezentanții instituției.

Violența constituie o problemă de sănătate publică la scară mondială

Prin intermediul acestei întâlniri cu psihologul, beneficiarii au înțeles că, lucrând activ la dezvoltarea lor personală și profesională, vor avea șansa de a se proteja împotriva violenței. Reprezentanții DAS susțin că violența copiilor și adolescenților constituie o problemă de sănătate publică la scară mondială.

Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close